درباره ما بیشتر بدانید!

مبحث بیمه یکی از مفیدترین و شاید بتوان گفت از پیچیده‌ترین مباحث اقتصادی است، به‌طوری‌که درک صحیح مفاهیم پایه‌ای و ماهیت بیمه، شرط اساسی درک صحیح نحوه مدیریت ریسک در اقتصاد کلان و تعامل میان بازیگران اقتصادی محسوب می‌شود. در جامعه امروزی بیمه و اقتصاد، لازم و ملزوم یکدیگر و دو کفه ترازو در مناسبات اقتصادی و اجتماعی جامعه هستند. زیرا ازیک‌طرف رفاه اقتصادی و توان مناسب خرید جامعه، موجب توجه و روی‌آوری مردم برای تهیه پوشش‌های مناسب بیمه‌ای و افزایش سهم بیمه در سبد هزینه خانوارها می‌گردد و از طرف دیگر، وجود بیمه به دلایلی همچون حفظ ثروت‌های ملی، تضمین سرمایه‌گذاری‌ها، تشکیل درآمد ملی در اثر ایجاد ارزش‌افزوده و … موجب بهبود وضعیت اقتصادی جامعه می‌گردد. در شرایط پرریسک فعلی اقتصاد کشور، لزوم توجه به صنعت بیمه دوچندان می‌شود. به‌خصوص آنکه در اقتصاد ایران ضریب نفوذ بیمه به‌عنوان یک شاخص از سهم صنعت بیمه از تولید ناخالص داخلی بسیار کمتر از ضریب جهانی آن است و طبق این شاخص اقتصادی کمی که بیانگر رفاه اجتماعی و نشان‌دهنده رشد، پیشرفت و بالندگی صنعت بیمه است؛ با حرکت به‌سوی افزایش این ضریب شاهد رشد افزایش رفاه اجتماعی خواهیم بود. ازاین‌رو پژوهشگاه دانشگاه امام صادق (ع) با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بیمه مرکزی، پژوهشکده‌های بیمه و امور اقتصادی باتوجه‌به خلأهای موجود در نظام آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌های کشور و لزوم پرداختن به مشکلات و مسائل روز کشور، بر آن شد تا با برگزاری مدرسه سیاست‌گذاری بیمه در سطح ملی به افزایش دانش عمومی دانشجویان، توسعه ارتباط نخبگان علمی با مسائل اساسی کشور، ارائه راهکارهای سیاستی مناسب و شناسایی و معرفی دانشجویان نخبه دغدغه‌مند به نهادهای تصمیم‌ساز مربوطه مانند وزارت امور دارایی و اقتصاد، بیمه مرکزی و… مبادرت ورزد. این مسابقه با شعار و محوریت افزایش ضریب نفوذ بیمه در اقتصاد ایران، چالش‌ها، راهکارها و فناوری‌های نوظهور برگزار خواهد شد.

گام به گام آشنایی با مراحل مدرسه کسب و کار بیمه

مدرسه به مدت شش روز به‌صورت متمرکز و حضوری برای مخاطبان در محل اردوگاهی در تهران برگزار می‌شود. در برنامه‌ریزی کلاس‌های آموزشی سعی می‌شود تا از امکانات سامانه آموزش مجازی نیز به نحو بهینه استفاده شده و از اساتید مقیم در سایر نقاط کشور در صورت عدم امکان مشارکت حضوری، به‌صورت برخط استفاده شود. در مجموع این دوره شامل ارائه علمی اساتید و چندین کارگاه مهارت‌افزایی و رویداد نقد و بررسی است و در پایان هر جلسه نیز یک سؤال سیاستی به‌منظور ارزیابی و جمع‌آوری نظرات دانشجویان در بستر مجازی طرح و در پایان دوره به‌عنوان ارزیابی دوره مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.

مسابقه ملی دانشجویی بیمه با حضور 32 تیم 3 نفره از پژوهشگران، مدیران و کارشناسان شرکت‌های بیمه و دانشجویان شرکت‌کننده در مدرسه سیاست‌گذاری، به‌صورت مسابقات تک حذفی و در 5 مرحله برگزار خواهد شد. توضیحات تکمیلی مسابقه در بخش بعدی بیان شده است.

پس از کسب آموزش‌های لازم در حوزه دانشی با کارگاه‌هایی که در مرحله اول برگزار شده و سؤالاتی که در مسابقه مطرح شده است، دانشجویانی که به‌صورت انفرادی در مرحله نخست (دوره آموزشی) برگزیده شده‌اند، به همراه سه تیم برتر مرحله دوم (مسابقه) وارد مرحله کارورزی می‌شوند و با حمایت نهادهای برگزارکننده به‌ویژه بیمه مرکزی به مدت یک ماه از نزدیک با ورود به نهادهای حاکمیتی و بخش خصوصی با مسائل و چالش‌های ذکرشده آشنا می‌شوند. انتظار می‌رود در پایان این مرحله، دانشجویان بتوانند به‌صورت دقیق پروپوزال علمی خود را ناظر به حل مسئله تدوین نماید.

پس از برگزاری سه مرحله قبل و ارزیابی پروپوزال نفرات برتر، تعداد 5 دانشجوی کارشناسی ارشد و 5 دانشجوی دکتری به‌عنوان افراد برگزیده جهت برقراری ارتباط و تدوین پایان‌نامه و رساله‌های خود انتخاب خواهند شد. در مدرسه پایان‌نامه‌ها/ رساله‌ها با راهنمایی و مشاوره گروهی مشترک متشکل از اساتید دانشگاه و کارشناسان مورد تأیید وزارتخانه، تدوین خواهند شد و بر مسائل و موضوعات موردنظر وزارتخانه متمرکز خواهند بود. دوره تداوم برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد نهایتاً یک سال و برای دانشجویان دوره دکتری نهایتاً دو سال است. در کنار مطالعات، دوره تداوم نوعی کارآموزی برای مخاطبان و آشنایی از نزدیک با مسائل وزارتخانه محسوب می‌شود.